WORKSHOP - TRANSPARANG

2 590 kr

DATUM: 18 - 19 juni (2 heldagar) 8 platser, sista anmälan 16 juni

Äreportar med transparanger är en gammal halländsk bröllopstradition som fångat mitt intresse. Transparangen är en dekorativ ljuslåda som hälsar brudpar eller jubilar välkommen i glada fina färger. 2021 fick jag projektbidrag från både Region Halland samt statliga Nämnden för hemslöjdsfrågor för att dokumentera bruket av äreport och transparang. Det blev både filmer, poddar och en utställning med intervjuer och insamlade bilder från hela Halland med omnejd. Mer om det kan du läsa på min blogg >>

I den här sommarkursen, som är mer av en workshop, skapar vi, med inspiration och lärdomar från förr, varsin svart transparang. Du får lära dig att skapa mall för text och dekoration, skära ut i papper och jobba fram färg och form. Vi använder återbrukade franska ostlådor av trä i en nätt storlek för en liten transparang.

Jag visar enkla tekniker för att skapa och skära ut mönster samt ljussätta m.m. Allt för att du skall få till en riktigt fin transparang. Vi avslutar vår kurs med att ställa upp och fota våra transparanger för minnet och Instagram m.m.

I kursen igår:

  1. Introduktion till äreportar och transparanger, historik och material.
  2. Visning av av några gamla transparanger
  3. Grundmaterial till en svart transparang. 
  4. Två heldagar i tältpaviljong hos Kronmakaren i Morup (är det riktigt ruggit väder så fixar jag en lokal.)
  5. Introduktion till material och tekniker.
  6. Lån av verktyg
  7. Enkel förmiddagsfika, 2 dagar (mackor)
  8. Eftermiddagsfika, 2 dagar (kaka/glass)

Valfritt tillägg 
Lunch från lokal catering, 150 kr/dag (bokas separat)
Annars finns kyl och mikro på plats om du tar med eget. 

Specialkost
Skriv i meddelandet vid checkout om du behöver specialkost av något slag.

Boende
Vill du bo nära så finns flera superfina B&B utmed kustvägen där ateljén ligger. Vi har även flera campingar i Olofsbo samt i Rosendal. Jag kan berätta mer när du bokat dig om du vill?

Övrig info
Vi anmälan får du ett detaljerat program med tider och annan info.

Inställt
Givetvis får du pengarna åter om jag behöver ställa in kursen.

AVBOKNING
Du kan avboka din kurs ända inpå, men du får ej pengar tillbaka utan ett tillgodokvitto/presentkort att använda vid annat inköp/kurstillfälle hos Kronmakaren. Du kan även överlåta din plats till någon annan. Då gör ni själva upp om ekonomin.