ÖRHÄNGE FLITTER Beställningsvara

995 kr

Rött är sött säger den gamla barnramsan. Rött var även bröllopets, glädjens och festens färg hos allmogen på landsbygden förr i världen. Rött var en exklusiv och svår färg att framställa så ju mer rött desto rikare. Idag tänker vi kanske mer på rött som kärlekens och passionens färg.

Här har jag jobbat med allmogens flitter (blänkande skålar eller  löv) som förr användes som skydd mot trolldom, sjukdom, onda ögat och annat elände. Dessa s.k. flitter syns ofta i dräktsilvrets broscher, örhängen och brudkronor. De skulle klirra och glittra och ju fler desto bättre. I mina örhängen är dessa flitter gjorda av återbrukade tuber. På bilden ser du flitter av en tub tomatpuré. Jag stansar ut dem och hamrar upp dem till små blänkande gyllene skålar.

Detta är en beställningsvara som du kan få i valfri färg och metall. (se villlkor nedan) Räkna med en leveranstid på minst 2 veckor för att jag skall hinna skapa dessa. Jag håller dig underrättad under processen så du vet. Lämna din mejl, önskad färg och ditt telefonnummer i meddelande till säljaren när du checkar ut, så kontaktar jag dig för att få veta mer vad du vill ha.

Material: Mässingstråd eller silverplate på koppartråd
Flitter:  guldiga, med valfritt tubtryck på baksidan.
Färg: valfritt tubtryck.
Teknik: Kallsmide och trådslöjd.
Storlek: 6 cm långa inkl. krok och 5,5 cm breda inklusive krusiduller.
Allergi: Mässing och koppar innehåller inget nickel.

Beställningsvillkor: Detta är en beställningsvara, men du betalar 100 % vid beställningen. Du har ingen ångerrätt på beställningsarbeten.