DIADEM - PEARLS ARE FOREVER

1 995 kr

Pearls are forever - Här i en halo/gloria form full av pärlor. Detta smycke kan monteras som ett diadem/halo eller som en enkel Tiara eller i nacken över en chinjong.

Pärlan som ibland kallas Havets frukter blir till när ostronet gråter. Under 1500-1700-talet var pärlor det mest moderna du kunde bära och ju fler pärlor en kvinna bar desto mer älskad var hon. På kungliga porträtt är drottningarna alltid översköljda av just pärlor av samma skäl. Idag är pärlor en klassiker vid både bröllop och fest.En Tiara Halo känns lyxig fast på ett skönt, bohemiskt sätt. Den passar till jeans och linne men även till en enkel klänning eller full gala.

Tiara Halon har sitt ursprung i det engelska 1500-talet då den monterades mer bak på huvudet över en håruppsättning á la Elisabetht I av England. Otroligt vackert i en modern frisyr. Eller så monterar du den mer mitt på som ett diadem eller mer fram över pannan som en klassisk Tiara. 

Halo betyder gloria på svenska och det är precis så det här hårsmycket fungerar; som en gloria som ramar in ansiktet i en sky av pärlor/stenar. 


Material:  
Silverplate på koppartråd, mässing eller koppartråd.
Sten: Odlade sötvattenspärlor ca 5 mm i omkrets. Se bilder.
Färg: Vit, blekrosa, blåsvart (färgade pärlor)
Teknik: Kallsmide och trådslöjd.
Storlek: One size ca. 2 cm hög i topparna.
Leveranstid: I vissa färger tillkommer leveranstid på upp till 3 veckor då smycket inte finns förrens du beställer det. Kontakta mig om du är osäker.

Allergi: Mässing och koppar innehåller inget nickel men i Silverplate kan det finnas en Rhodiumhinna för att hindra från oxidering. Den kan en del reagera på och tro att det är nickel. 

Beställa: Du kan även beställa denna halo i valfri sten/pärla eller en exklusivare ädelsten men räkna då med ett pristillägg och en leveranstid på mellan 8-14 veckor eftersom jag kan behöva få hem pärlor och hinna jobba fram den till dig. Kontakta mig för beställning.